Bidprentjes, Het vijfminutenpreekje

De musicus, de doodkistenmaker, de advocaat, de plotseling gestorvene, de verongelukte, de zondares, de zelfmoordenaar, de blinde, de moeder die sterft bij de geboorte van het kind, ze krijgen in katholieke kringen allemaal een eigen en zeer toepasselijk, tactvol opgesteld bidprentje mee. Het moment van de dood wordt benut om de overledene in de harten van de achtergeblevenen vast te hameren.

Bidprentjes zijn zeer interessant voor Het Cuijks Archief, ze kunnen gegevens bevatten die je nergens anders vindt.

Moderne Tijd – Het Rijke Roomse Leven – Bidprentjes

Bidprentjes

NB: De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is niet van toepassing op overleden personen. Maar als de persoonsgegevens van uw overleden familielid ook betrekking hebben op u, geldt de AVG wel. Om deze reden heb ik namen van partners en (klein)kinderen vervaagd.

Vindt u dit vervelend en wilt u toch dat de namen zichtbaar zijn, dan moet u daarvoor toestemming verlenen aan Het Cuijks Archief. Ook als u moeite heeft met de publicatie van een bidprentje kunt u contact opnemen met ons. We komen zeker tot een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *